B
U
D
A
jan
Buda collectief

Het gonst van de creatieve energie op en rond het Buda-eiland. De meest uiteenlopende organisaties binnen cultuur, onderwijs, zorg, en economie zijn er in volle ontwikkeling, net als tal van bruisende studenten- en burgerinitiatieven.

 

In de zomer van 2019 wordt Broelkaai 6 een nieuwe creatieve hotspot. Als creatieve coworkingspace wordt ze de site dé toegangspoort tot het Buda-eiland en een vitrine voor creativiteit in Kortrijk. Kunstenaars, designers, studenten, creatieve ondernemers, actieve burgers en tal van culturele organisaties gaan er samen aan de slag. En ook u kan er komen werken, verpozen, eten, drinken, ontdekken en genieten.

 

Via deze bruisende ontmoetingsplek kan je het hele eiland verder ontdekken: van de Budascoop met haar arthouse cinema tot de Budafabriek. Van de volkstuintjes op Leilekkerland tot de ligweide en skatebowl aan Buda Beach.

BEREIKBAARHEID

Omgeven door twee armen van de Leie en tussen de wijk Overleie en de stad Kortrijk bevindt zich het buda-eiland. Slechts enkele stappen verwijdert van het Kortrijks stadhuis. Links aan de wal vinden we het museum Texture en rechts de skate bowl van Kortrijk en het openlucht zwembad. Eén voor één hotspots die bloeien langs de Leie.

 

OPENBAAR VERVOER


Bus 1,2 & 4 passeren doorheen de Budastraat en stoppen ook aan het station van Kortrijk. Meer info op www.delijn.be

 

AUTO


Het eiland rust aan de rand van de Kortrijkse ring (R36). In Kortrijk en op het Buda-eiland betaal je van Maandag tot Zaterdag via de parkeerautomaten op openbare wegen. Er zijn 2 prive parkingen op het eiland met genoeg staanplaatsen, ideaal om dicht bij de broeltorens of buda beach te staan.

 

FIETS


Waarom niet eens over de nieuwe fietsbrug fietsen die het Sint-Amand verbind met het Buda-eiland? Hieruit kan je makkelijk een auto-loos parkoer beginnen naar de Kortrijkse binnenstad.

PARTNERS

Broelkaai 6 tijdens de Sinksen Kortrijk, foto door Jonas Verbeke

De Budafabriek op het Buda-eiland, ontworpen door 51N4E

De Budatoren door Stéphane Beel en Lieven Achtergael

Vlag van We Became Aware op de tip van het Buda-eiland.

Leieboorden