B
U
D
A
okt
Buda hart
Realisaties van Buda-eilands gemeenschappelijke plekje | Common Ground
Buda Hart

BUDAHART is een ontwikkelingsproject voor het openbaar grasveldje naast de Budatoren. Door zijn unieke ligging in het midden van het eiland wordt het omgeven door zowel BK6, de paardenstallen, de Budascoop, Heilig Hart en de Budafabriek. Het is dus letterlijk de common ground voor deze verschillende werkingen en publieken: van een breed stadspubliek, senioren en families, tot studenten, kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland. In afwachting tot meer structurele ingrepen werd ons vanuit de stad gevraagd om dit plekje te ontwikkelen zodat het benut kan worden als een gemeenschappelijke buitenlocatie op Buda-eiland.

Realisaties

We plannen een tiental tijdelijke ingrepen die uitnodigend zijn naar verschillende doelgroepen om het veldje actief en creatief te gebruiken. Gelijklopend aan BK6 stimuleert Budahart spontane ontmoeting tussen heel verschillende werkingen en publieken, maar dan in een natuurlijke en openlucht context die steeds publiek toegankelijk is.

Realisaties
Realisatie 1

Budachicks: kippenren met 4 kippen, met co-verzorgsysteem, ontwikkeld door UGent Kortrijk, startpunt voor café Mémé: een tweemaandelijks ontmoetingsmoment waar de senioren van Heilig Hart en Pamele taart bakken en samen met studenten een tijdelijk cafeetje openhouden in BK6

Realisatie 2

Budapig: varken van café De Dingen dat het afval van de microbrouwerij verwerkt. Ook dit dier zorgt voor aantrok naar het veldje voor kinderen, families.

Realisatie 3

Budacaravan: oude caravan geupcycled door een jonge ondernemer / designer i.s.m. Buda vzw. Mobiele uitvalsbasis van Buda-eiland voor brainstorms en events.

Realisatie 4

Hangmatten: DIY hangmatten ontwikkeld door Hackpunt Kortrijk, permanent beschikbaar voor een breed publiek

Realisatie 5

Stilteplatform: Boomplatform op 3m hoogte ontwikkeld door Kunstencentrum BUDA i.s.m. Buda vzw en Nester. Vrij toegankelijk voor iedereen die er even tussenuit wil.

Realisatie 6

Openluchtscherm: grafitti van twee handen en een groot wit blad, geschilderd door Artkor op houtpanelen aan de basis van de Budatoren. Voor openlucht cinema.

Realisatie 7

Grafittiwall: muur van houten panelen geplaatst i.s.m. De Stroate als freewall waar jongeren (en ouderen) hun graffiti skills kunnen oefenen en tentoonstellen.

Realisatie 8

Petanque: twee petanqueveldjes geplaatst door Heilig Hart

Realisatie 9

Verhoogde kruidentuin: kruidentuin in hoge bakken zodat die toegankelijk zijn voor rolstoelpatiënten.

Realisatie 10

Caravan: kleine caravan voor kunstenaars/sociaal werkers/designers op residentie

Realisatie 11

Boomhut van Nester

Realisatie 12

Picknicktafels toegankelijk voor rolstoelpatiënten: ontwikkeld door UGent Kortrijk

Realisatie Overzicht
Prev / Next