B
U
D
A
sep
28 Apr – 22 Jun 2018
Expo

continuous

Sportfaces – openluchtexpo

De Stad Kortrijk is een volledig jaar lang Europese sportstad! In het Kortrijkse straatbeeld verschijnen van april tot juli een gigantische reeks sporterskoppen. We zien de atleten op het toppunt van hun kunnen… De gezichten zijn gefocust, ze zijn eng, of ronduit grappig. Deze artistieke interventie zet op een uitzonderlijke manier de emotionele geladenheid van sporters centraal. Kunstenaarsduo Robbert&Frank Frank&Robbert ontwierp dit interactieve kunstwerk, in samenwerking van BUDA vzwBUBOX en Stad Kortrijk.

 

De koppen vormen een parcours dat loopt van het NMBS station, over de grote markt tot aan het Buda-eiland. Op deze route verschijnen in een eerste ronde de bijzondere tronies van internationale sporters. In een tweede stickerronde echter, worden nieuwe koppen aan de route toegevoegd: de gezichten van sportende Kortrijkzanen.

 

Daarom deze oproep: bent u van Kortrijk (of omstreken) én sport u graag (of kent u iemand die sport)? Neem dan een foto van hem/haar tijdens de sportieve daad en stuur die naar: info@robbertenfrank.com. De kunstenaars maken in mei een selectie van alle ingestuurde Kortrijkse sportkoppen en begin juni volgt de tweede stickerronde. Meer info? Of… Gewoon eens grasduinen in het project? De video bekijken of de route in detail uitpluizen? Een blik achter de schermen? Bekijk het via instagram

Map
+

Broelkaai 2, 8500 Kortrijk, België

Calendar