B
U
D
A
jul
28 sep – 29 sep 2019
Festival

16:00–20:30

© Alix Eynaudi_Cécile Tonizzo_Alexander Meeus

Learning Together: The Company One Keeps

THE COMPANY ONE KEEPS, a programme imagined by Alix Eynaudi (in het kader van Learning Together; in samenwerking met KASK & UGent)

 

Voor Learning Together worden individuele kunstenaars uitgenodigd om een programma te cureren over een onderwerp of thema dat hen fascineert en waarover ze meer willen leren. In dit uitzonderlijke en eenmalig festival worden de gebruikelijke rollen herverdeeld; er is geen onderscheid tussen publiek en studenten, tussen programmatoren, kunstenaars of docenten… Leren doen we samen, en iedereen is welkom. Voor deze eerste editie stelde kunstenaar en choreografe Alix Eynaudi (FR/BE/AU) een programma samen in de vorm van een tweedaags festival. Na het festival werkt Alix een week lang met studenten en docenten van KASK en UGent.

 

The Company One Keeps is een tweedaagse die een intieme relatie met kunst aanbiedt en zichzelf ziet als een plek om samen kennis te verwerven. Dans noch woorden vormen een doel op zich. Ze zijn eerder een middel om de wereld opnieuw te bedenken. Het is een uitnodiging om bevriend en medeplichtig te worden aan kunst in plaats van het passief te consumeren. Het programma bestaat uit een veelheid aan activiteiten, en creëert onmiddellijke, maar duurzame banden voor nu en de toekomst, tussen ideeën, objecten en mensen, tussen beelden, belevingen, en verlangens.

 

We zullen onszelf leren over hoe we meer kunnen weten terwijl we berusten in de idee van steeds minder te begrijpen. We zullen onszelf trainen om te interpreteren en betekenis te geven, zonder angst, door middel van overdreven aandacht, nieuwsgierigheid en liefde. In dit programma nemen de verschillende projecten hun eigen specifieke vorm aan: een schrijfstudio tijdens het voorlezen van poëzie, een voorspelling terwijl we mediteren over de toekomst, of zelfs ongeduldig worden wanneer we over tijd praten. The Company One Keeps is een veelzijdig programma, een geheel zonder auteur. Het is een groepswerk op zichzelf, dat een collectieve vorm van vormen viert. Georganiseerd als een stad die we voor het eerst bezoeken, waarin we wandelen en genieten, zonder kaart om ons te gidsen.

 

Za 28 september

15:00-16:00: Alice Chauchat & Jennifer Lacey – Knowing without Understanding: a live notebook
16:30-17:10: Alix Eynaudi – Notebooks, small acts of friendship…
18:00-19:00: Raimundas Malašauskas – What Have I Learned From My Life Today? A fairy-tale in the language of adults, based on an astrological reading by the poet and performance artist, Ariana Reines
20:00-20:20: Film: I Hope I’m Loud When I’m Dead


Zo 29 september

15:00-15:30: Lydia McGlinchey – And Again, In Things
16:00-16:40: BBOF (Keren Kraizer, Lydia Mcglinchey, Solène Wachter, Némo Flouret): Initiating Learning Together
17:00-17:50: Jennifer Lacey – Gattica
19:00-20:15: Film: Becoming Animal


Dagticket: €10
Meer info en reserveren kan hier.

Kaart
+

Budascoop, Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk

Kalender