B
U
D
A
jun
18 okt – 04 nov 2018
Expo

12:00–20:00

WO18 – We Are The Next Generation

Week van het Ontwerpen werpt op de Biënnale Interieur een blik op de volgende generatie ontwerpers met de expo We Are The Next Generation. De expositie maakt deel uit van het Interieur 2018 City Festival, in de verlaten Sint-Maartenskliniek in Kortrijk.

 

Via een open oproep naar studenten en docenten werden 190 studentenprojecten ingezonden. Volgens de categorieën Architectuur, Multimediaal Ontwerp en Product Ontwerp werden drie adviescomités samengesteld die de werken beoordeelden op hun maatschappelijke relevantie, hun innovativiteit, hun duurzaamheid en hun exposeerbaarheid. 44 werken werden geselecteerd. The next generation designers.

 

De expo wordt nog uitgebreid met de winnaars van de OVAM Ecodesign Awards voor studenten en met een selectie internationaal studentenwerk. Vorig jaar werd Kortrijk opgenomen in het UNESCO Creative Cities Network als City of Design. Twee andere steden uit het netwerk, Graz (Oostenrijk) en Saint-Etienne (Frankrijk) zullen hun beste studentenwerk exposeren, alsook Hangzhou uit China.

Kaart
+

Sint-Maartenziekenhuis, Burgemeester Vercruysselaan 5

Kalender