B
U
D
A
jun
09 mrt 2019
Workshop

13:00–16:00

Workshop textielprints ontwerpen (16+)

Wil je graag prints leren ontwerpen voor mode, accessoires of interieurproducten, dan is Adobe Illustrator met zijn handige patroonmaker een onmisbare tool!

 

In deze workshop maak je kennis met de vele mogelijkheden van het programma. Na een inleiding over het digitale drukprocédé (inclusief een overzicht van alle stoffen waarop je kunt printen), leer je waar ontwerpers op letten bij het ontwerpen van prints en collecties. Je ontwerpt ook zelf enkele prints in de patroonmaker en leert deze correct exporteren voor druk. Tenslotte krijg je de kans om 1 van je ontwerpen gratis (!) te laten proefdrukken op een stofje naar keuze (proefdruk ter waarde van 15€).

 

Wat breng je mee? Eigen laptop met recente versie van Adobe Illustrator (minstens CS6). Breng gerust Illustrator bestanden met eigen tekeningen mee, we bekijken samen of deze geschikt zijn als uitgangspunt voor een print en hoe je ze eventueel kunt aanpassen. Ook tekeningen op papier zijn mogelijk, deze scan je best vooraf in op minstens 300dpi zodat we niet teveel tijd verliezen. Verder word je verondersteld een basiskennis van AI te hebben om de workshop te kunnen volgen. Voor personen met grafische voorkennis kan bij voldoende belangstelling een aparte workshop worden georganiseerd. Een soortgelijke workshop met Adobe Photoshop behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Over de trainer: Olu Vandenbussche is textielontwerpster en organiseert met haar bedrijf Manelprints (www.manelprints.com) trainingen rond digitaal textielontwerpen en digitaal tekenen voor mode.

Kaart
+

Budalab, Budafabriek (2e verdieping) Dam 2 a, 8500 Kortrijk

Kalender